10 Lucruri Importante Despre Centrala Pe LemneAi avut probleme cu centrala pe lemne?

Incepand cu alegerea ei, continuind cu montajul, cosul de fum, consumul de lemne, fumul care iese in camera centralei, autonomia care este prea mica si multe altele.

Stiu cum este, pentru ca primesc mesaje de cititorii blogului, sau vad postarile in grupul de Facebook Centrale pe Lemne Romania.

Daca nu ai mai avut o centrala pe lemne pana acum, nu stii la ce sa te astepti. Iar daca nu faci montajul cu un instalator priceput, poti avea neplaceri.

De multe ori, oamenii nu sunt multumiti de autonomia centralei pe lemne. Pentru ca focul arde 2-3 ore, dupa care trebuie sa mergi iar sa bagi lemne.

Poti avea autonomie mai mare daca montezi un puffer pentru centrala pe lemne, sau daca ai o centrala pe lemne cu ardere tip lumanare.

10 Lucruri Importante Despre Centrala Pe Lemne Blogdeinstalatii.ro

Dar ce sa faci ca sa nu ai probleme cu centrala pe lemne?

Ma bucur ca ai intrebat 🙂 Am pregatit pentru tine o lista cu lucrurile importante de stiut pentru centralele pe lemne:

 1. Cum functioneaza o centrala pe lemne cu gazeificare
 2. 3 solutii pentru curatarea cosului de fum
 3. Top centrale pe lemne
 4. Cum aleg o centrala pe lemne
 5. De ce scoate fum centrala sau soba
 6. Care este cea mai buna centrala pe lemne cu gazeificare
 7. Cum aleg un vas de expansiune deschis
 8. Antigel pentru centrala termica
 9. UPS pentru centrala pe lemne
 10. Cat consuma o centrala pe lemne
 11. Bonus

Blog de Instalatii iti ofera acest ghid util cu 10 lucruri importante de stiut despre centralele pe lemne.

Hai sa-l vedem impreuna.

Cum Funcționează O Centrală Pe Lemne Cu Gazeificare? [Ghidul Complet]

cum functioneaza gazeificarea lemnului intr-un cazan

Cum funcționează gazeificarea? În gama de temperatură de  la 200 C la 275 C (adică foc obișnuit) majoritatea gazelor sunt evacuate din lemnul ars în combinație cu fumul. Aceste gaze conțin între 50% – 80% din energia conținută de lemn.

Din procesul de ardere rezultă un mixt numit și gaz de sinteză, syngas sau în cazul lemnului – woodgas (gaz produs de lemn). Dacă procesul de ardere se oprește la acest punct, gazul rezultat din arderea lemnului poate fi folosit si pentru altceva.

Poate chiar să fie răcit, curățat pentru a înlătura particulele solide și folosit ca și combustibil pentru unele aplicații, inclusiv pentru motoare.

Dacă intenționezi să-ți achiziționezi o centrală pe lemne, ideea de bază este că acest tip de centrale (cu gazeificare a lemnului) asigură o combustie completă și sunt mai bune decât centralele tradiționale.

3 Solutii Pentru Curatarea Cosului de Fum Simplu si Usor

curatarea cosului de fum blogdeinstalatii.ro

Cum faci curatarea cosului de fum? Poti sa cureti singur cosul de fum, daca ai o perie pentru cos lunga si flexibila. Dar iti recomand sa angajezi mai bine un cosar pentru curatarea cosului de fum.

Pompierii recomanda sa faci curatarea cosului de fum sau o inspectie in fiecare an.

Cand faci curatarea pentru cosurile de fum, poti sa detectezi probleme structurale care necesita reparare. Poti face si o inspectie video (daca este necesar) la care se poate vedea daca este afectat cosul de fum la interior.

Centrală Pe Lemne Ieftină. TOP 10 Cazane Pe Lemne Cu Transport Gratuit

ardere la cazanul pe lemne de otel blogdeinstalatii

Cum alegi cele mai bune centrale termice pe lemne și cărbune? Până la asigurarea căldurii în toată casă trebuie să treci cel mai dificil test: alegerea centralei termice pe lemne.

Desigur, o să încerci să te ghidezi după buget; ceea ce nu este exact criteriul corect. Poți achiziționa cea mai bună centrală pe lemne din fontă cu un preț foarte mic, iar tu nici măcar să nu știi acest lucru.

Pentru că te gândești că tot ceea ce este ieftin nu este de calitate. Așa că in articolul de mai sus poti sa vezi care sunt câteva dintre criteriile care te vor ajuta să-ți cumperi o centrală pe lemn de calitate, la un preț foarte bun.

Cum Aleg O Centrala Pe Lemne? [calculator]

Calculator de alegere centrala pe lemne BlogdeInstalatii.ro

Vrei sa alegi o centrala pe lemne? Am pregatit pentru tine un calculator care te ajuta la alegerea centralei.

Este usor de folosit. Sunt cateva intrebari simple, care te ghideaza sa alegi centrala termica pe lemne.

Intra acum si foloseste-l ca sa vezi care centrala este buna pentru tine.

De Ce Scoate Fum Centrala Pe Lemne Sau Soba?

De Ce Scoate Fum Centrala Pe Lemne Sau Soba_

De ce scoate fum centrala sau soba? Pe timpul iernii cand temperatura scade, un volum de aer rece este prezent in interiorul cosului de fum si al sobei sau cazanului pe lemne.

Si atunci cand aprinzi focul, o sa observi ca aerul rece care este mai dens forteaza fumul sa iese cand deschizi usa la soba. Cateodata cand faci focul cu soba rece, fumul nu are suficienta forta sa impinga aerul rece afara.

Solutia: da foc la un aprinzator de foc sau la o mana de hartie, deasupra lemnului. Asta face ca flacarile sa ajunga direct la cos. Si ofera cosului de fum caldura necesara ca sa elimine blocajul format de aerul rece.

Cea Mai Buna Centrala Termica Pe Lemne Cu Gazeificare

Cea Mai Buna Centrala Termica Pe Lemne

O centrala termica pe lemne, care foloseste procesul de gazeificarea, te ajuta sa faci economie si este o metoda convenabila de incalzire.

Lemnul ca materie regenerabila, garanteaza o folosire nelimitata si sustenabila de energie.

Blog de Instalatii iti prezinta in articolul acesta care este cea mai buna centrala termica pe lemne si vei mai gasi in a doua parte, cele mai importante intrebari si raspunsuri despre gazeificare.

Vas De Expansiune Deschis [Ghidul Complet]

Vas de expansiune deschis Prity BlogdeInstalatii.roCe face un vas de expansiune deschis? In unele situatii este necesar ca circuitul de incalzire sa fie deschis, si avem nevoie de un vas de expansiune cu circuit deschis.

Cand se incalzeste apa in centrala termica sau in soba, se dilata si isi mareste volumul cu circa 5%. Daca nu are loc sa se dilate, se pot intampla mai multe probleme.

Asa ca pentru sobe pe lemne de otel, seminee, cazane pe lemne, inca se foloseste in multe cazuri un vas de expansiune deschis.

3 Variante de Antigel Pentru Centrale Termice

3 Variante de Antigel Pentru Centrale Termice

Este bine sa folosesc antigel pentru centrale termice?  

Sunt pareri contradictorii la producatorii de antigel pentru centrale, si ne punem intrebarea daca este bine sa folosesti antigel in instalatiile termice, sau sa ramai cu apa.

Haideti mai bine sa vedem mai care sunt avantajele si dezavantajele antigelului, in afara de protectia la inghet.

Cum Montezi un UPS pentru Centrale Termice

Cum Montezi un UPS pentru Centrale Termice

Ce faci daca nu ai ups pentru centrale termice

Daca nu ai UPS centrala (Uninterruptible Power Supply – adica sursa neintreruptibila de tensiune), uite ce nu poti sa faci:

 • nu poti sa faci focul si sa bagi prea multe lemne inainte sa pleci deacasa, pentru ca pot fi pene de current in acest timp
 • nu poti sa bagi prea prea multe lemne seara, fiindca daca cade curentul noaptea, nu-ti dai seama. Iar dimineata va fi foarte frig in casa.

Cat Consuma O Centrala Pe Lemne? 18 Raspunsuri

cat consuma o centrala pe lemne pe iarna

Daca vrei sa afli cat consuma o centrala pe lemne, vei gasi mai multe pareri citind acest articol.

Comunitatea Blog de Instalatii este super si le multumesc pe aceasta cale cititorilor care mi-au raspuns in numar mare la intrebarea ”Cat consuma o centrala pe lemne”?

BONUS

Daca ai citit pana aici, primesti si un bonus. Un video bonus.

Vezi, de asta merita sa citesti complet articolele mele. In video-ul de mai jos, iti spun ce trebuie sa faci inainte de a cumpara o centrala pe lemne.

Vezi Asta Inainte Sa Cumperi O Centrala Pe Lemne

 

Acestea au fost informatiile si sfaturile mele pentru centrale pe lemne. Sper sa-ti fie de folos.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: