25 De Cărți Care Te Fac Mai Isteț. Citește O Carte!Salut, ti-ar placea sa inveti ceva nou azi?

Poate despre incalzirea prin pardoseala, panouri solare, pompe de caldura, scari, ziduri, acoperisuri, cuptoare, gratare, sudare, mansarde, casa pasiva, iazuri.

Chesti din acestea interesante care iti ofera un suport practice insotit de schite si imagini.

Iti prezint mai jos o selectie de carti pe care le poti comanda si citi, pentru a cunoaste mai multe despre subiectul tau preferat. Fie ca sunt instalatii, gradinarit, bricolaj sau altceva.

Uite recomandarile mele. Fa click pe titlu sau pe poza cartii pentru a vedea mai multe detalii despre carte sau pretul.

25 De Cărți Care Te Fac Mai Isteț. Citește O Carte! blogdeinstalatii.ro poza carte

 

1. Incalzirea prin pardoseala de Jaroslav Dufka

Fiecare sistem de incalzire are avantajele si dezavantajele sale. Datorita numeroaselor avantaje pe care le are, incalzirea prin pardoseala devine din in ce mai populara si mai des utilizata in zilele noastre. In majoritatea caselor familiale construite in ultima vreme se instaleaza incalzire prin pardoseala sau o combinatie dintre aceasta si incalzirea prin convectie.
Cartea de fata prezinta diferitele tipuri si caracteristici ale sistemelor de incalzire prin pardoseala precum si instalarea acestora.

Comanda pe Libris.ro sau Carturesti.ro

Articol recomandat: Încălzire Prin Pardoseală pe Ințelesul Tuturor

2. Pompe De Caldura – Ursula Schreirer

O carte despre pompele de caldura, descrierea functionarii si avantajelor acestora este o datorie veche ale editurilor tehnico-stiintifice autohtone.
Pompa de caldura, cea mai eficienta si cea mai raspandita tehnica de utilizare a energiei regenerabile, obtine caldura din mediu si fara afectarea acestuia; poate incalzi apartamente, scoli, diferite institutii, chiar si stabilimente industriale.

Vezi cartea pe Carturesti.ro sau Libris.ro

Pompe de caldura carte blogdeinstalatii

Articol recomandat: 47 de Întrebări Și Răspunsuri Despre Pompe de Căldură – Ghidul Complet

3. Instalatii electrice pas cu pas – Josef Kunc

Proprietarii locuintelor, caselor de vacanta sunt nevoiti de multe ori sa execute mici reparatii ale instalatiilor electrice. Dar, de obicei, desi exista idei, lipseste capacitatea si calificarea profesionala necesara efectuarii acestor lucrari, mai bine zis cunoasterea profunda a standardelor si prevederilor electrotehnice, respectiv experienta necesara.
Cartea de fata este o descriere a elementelor componente ale instalatiilor electrice, a principiilor de functionare, a montajului si a uneltelor necesare, dar contine si sfaturi utile care ajuta la alegerea celor mai potrivite solutii.

Comanda cartea de la Carturesti.ro sau Libris.ro

Instalatii electrice pas cu pas - Josef Kunc blogdeinstalatii.ro

Citeste si: Cum Aleg si Cat Consuma o Centrala Electrica?

4. Poti face si singur: Sobe si seminee – Gerhard Wild

Sobele si semineele sunt intr-o locuinta moderna adevarate elemente de decort. Un semineu clasic sau o soba bine intretinuta reprezinta nu doar o sursa de caldura ci un adevarat simbol al prosperitatii. Cu ceva indemanare si informatii profesionala se obtin rezultate fascinante: la micile reparatii, la lucrarile de infrumusetare si nu in ultimul rand la lucrarile de renovare si de reconstructie.

Vezi cartea la Libris.ro

Poti face si singur - Sobe si seminee
Articol recomandat: De Ce Scoate Fum Centrala Pe Lemne Sau Soba?

5. Poti face si singur: Instalatii solare – Armin Themesl

Valorificarea energiei solare prin instalatii termice, Dimensionarea instalatiilor solare, pregatirea componentelor, montajul colectoarelor, dispunerea conductelor, rezervorul, regulatoarele, punerea in functiune si intretinerea.

Comanda cartea de la Libris.ro

Poti face si singur Instalatii solare - Armin Themesl

Citeste si: Cum Aleg Un Panou Solar? Ghidul BlogdeInstalatii.ro

6. Poti face si singur: Instalatii de incalzire

Din Continut: Microcentralele termice – prezentare teoretica Microcentrale si cazane in condensatie Grupuri termice Cazane Cazane pe combustibil solid Echipament de incalzire Boilere Evaluarea necesarului de caldura

Gasesti cartea la: Vegis.ro, Carturesti.ro, Libris.ro.

Poti face si singur Instalatii de incalzire blogdeinstalatii.ro
Articol recomandat: 7 Probleme Cu Centrala Termică Viessmann (Și Rezolvarea Lor)

7. Incalzirea cu lemne – Emanuel Carcano MAST

Emmanuel Carcano ne explica toate conditiile pe care trebuie sa le respectam pentru a asigura arderea eficace si ecologica a lemnului, in urma caruia nu apar poluanti periculosi: un aparat performant, un cos conceput corect, utilizarea de lemne foarte uscate, ventilatia, etc. Autorul face o trecere in revista a diverselor tipuri de combustibili pe baza de lamn dar si a aparatelor: sobe cu lemne, sobe masive, sobe cu incalzitor, sobe cu granule, centrale, punandu-va la dispozitie si desene tehnice, tabele comparative, sfaturi privind legislatia si adrese utile.

Cumpara cartea de la: Libris.ro, Vegis.ro, Carturesti.ro.

Incalzirea cu lemne - Emmanuel Carcano
Citeste: Puffer Pentru Centrala pe Lemne – Ghidul Complet

8. Soiurile rezistente de vita de vie – Virgil Grecu

Cuprins: 1. Partea introductiva; 2. Prezentarea soiurilor rezistente; 3. Infiintarea plantatiilor; 4. Intretinerea vitelor tinere; 5. Mijloace de sustinere si formele de conducere; 6. Intretinerea vitelor pe rod; 7. Soiuri rezistente in viticultura ecologica; Glosar; Bibliografie

Cumpara de la Carturesti.ro, Libris.ro

Indrumatorul viticultorului amator - Soiurile rezistente de vita-de-vie si particularitatile lor de cultura blogdeinstalatii.ro9. Construirea si montarea scarilor – Ealter Meyer-Bohe

Sa te apuci, de unul singur, de construirea unei scari elegante in propria casa pare ceva foarte riscant, nu?
Lecturati, chiar in fuga, paginile acestei carti si va veti convinge ca aveti la dispozitie suficiente date si idei pentru a incepe imediat treaba!

Vezi cartea pe Libris.ro, Carturesti.ro

Construirea si montarea scarilor - Ealter Meyer-Bohe
Citeste: Brichete De Rumeguș Sau Lemne?

10. Ziduri din piatra – John Vivian

Aceasta carte va ofera tot ce trebuie sa stiti pentru a putea sa construiti un zid din piatra. Detaliate cu atentie, insotite de desene clare, tehnicile de urmat va stau la dispozitie:
– fundatia zidului – metoda de baza”una peste doua” – rostuirea „in interior” sau „in exterior”
– formula „inaltime pana la talie” – construirea zidurilor de sustinere – incorporarea in constructie a portilor si parleazurilor – transportul pietrelor

Cumpara de la: Carturesti.ro. Libris.roZiduri de piatra blogdeinstalatii.ro
Citeste: Calculul Caloriferelor. 8 Site-uri Pentru Calcul Necesar Termic + 2 Exemple

11. Poti face si singur: Acoperisuri

Multumim autorului pentru efortul sustinut depus vreme de peste doi ani pentru a ne oferi o lucrare de pionerat care nu lipsea numai la noi, ci mai peste tot in lume. Cu un bagaj de cunostinte suficient, constructia unui acoperis poate fi inceputa si finalizata cu forte proprii dar nu de unul singur. Este exclusa prezenta pe acoperis a persoanelor cu rau de inaltime dupa cum este exclusa ignorarea masurilor specifice de protectie a muncii. Cele mai multe dintre acestea vor fi expuse in cuprinsul cartii dar orice masura suplimentara utila nu strica.

Gasesti cartea la Libris.ro, Carturesti.ro

Acoperisuri. Lucrari de dulgherie, izolare, invelire
12. Forarea manuala a puturilor de apa. Tehnici si unelte de lucru – Paul Sawyers

Invatati cum sa folositi materiale obisnuite pentru a produce burghie, tevi de dragaj, valve de evacuare, burlane, site si multe altele.
Forarea manuala a puturilor de apa, ii introduce pe cititori in arta pierduta a foratului manual si ieftin al puturilor.
Include:: – Forajul perforant pentru crearea gurii putului – Purjarea ( forarea prin circulatie inversa|) malului – Forarea gurii putului cu sfredelu – Turnarea si finisarea sondelor – Cresterea nivel;ului apei in noile puturi – Elemente hidrologice de baza si localizarea apelor subterane.

Cumpara cartea de la Libris.roForarea manuala a puturilor de apa. Tehnici si unelte de lucru - Paul Sawyers blogdeinstalatii
Citeste si: Cum Aleg Corect O Pompa Submersibila?

13. Garaje, parcari si soproane

Fie ca este vorba de turnarea unei fundatii, de ridicarea unui sopron deschis pe laterale sau de construirea unui garaj cu pereti masivi, fiecare manopera este descrisa pas cu pas, clar, cu ajutorul textului dar si al imaginilor.
Ca si celelalte carti din colectie, si aceasta are peste 200 de fotografii si schite.
Inca de la inceput, sunteti informat despre uneltele necesare, despre gradul de dificultate al lucrarii dar si despre economia pe care puteti s-o realizati.

Cumpara cartea: Libris.ro

Garaje, parcari si soproane

14. Cuptoare si gratare pentru gradina

De la constructii simple, unele dintre ele chiar transportabile, la gratare cu personalitate, adevarate recorduri de creativitate – toate ne pot strajui in mod placut casa cu conditia de a accepta ca ne sunt chiar necesare.
Cartea de fata este plina de idei. Idei legate de rezistenta, de design, de utilizare, de paza impotriva neplacerilor. Constribuiti chiar si numai cu o particica din propria dumneavoastra imaginatie si veti realiza lucruri, pana mai ieri, de neimaginat.

Cumpara cartea de la: Carturesti.ro Libris.ro

Cuptoare si gratare pentru gradina blogdeinstalatii

15. Sudarea si lipirea metalelor – Fl.M. Valceanu

Sudarea materialelor si in special sudarea cu arc electric este o activitate de necesitate desfasurata ocazional in multe dintre gospodarii. Procurarea unui aparat de sudura nu a fost niciodata prohibitiva din cauza pretului si la fel se intampla si astazi. Calitatea sudurilor depinde de cele mai multe ori de experienta sudorului amator. Invatand din greseli, el reuseste pe baza experimentului sa-si perfectioneze activitatea. Cartea pe care v-o oferim are drept tinta tocmai scurtarea acestei perioade de pionerat.
Lipirea materialelor este si ea o activitate ce are la baza multe cunostinte teoretice si practice ce nu pot fi neglijate.

Ia cartea de aici: Libris.ro Carturesti.ro

Sudarea si lipirea metalelor - Fl.M. Valceanu
Citeste: Cum Lipesti Teava De Cupru In 8 Pasi – Ghidul Complet

16. Circuite electrice in casa si imprejurimi

Cartea contine 296 pagini ilustrate color in format 200 x 270 mm. Sub denumirea generica Circuite electrice in casa si imprejurimi se ascunde o serie impresionanta de lucrari de cablare necesare atat in interiorul locuintelor si a anexelor gospodaresti cat si in spatiile de plimbare,mai generoase sau mai restranse,menite sa ne aduca liniste in putinele clipe de ragaz pe care ni le mai poate oferi tumultul in continua crestere de intensitate al zilelor pe care le traim. Alaturi de circuitele clasice,pornind de la montarea tabloului principal si,apoi, a coloanelor principale care vor alimenta prizele si corpurile de iluminat se adauga gama bogata a noilor dotari electrocasnice ce se fac din ce in ce maI prezente in locuintele noi dar nu numai.

Cumpara cartea: Carturesti.ro Libris.ro

Circuite electrice in casa si imprejurimi blogdeinstalatii.ro

Citeste si: Cea Mai Buna Bormasina. Ghidul Complet Pentru Alegerea Bormasinii Potrivite in 2018

17. Amenajarea moderna a mansardelor – Bernhard Serexhe

Strucurare utila: la inceput sunt explicati termenii de specialitate pe care se bazeaza mai tarziu cursurile de baza si instructiunile de lucru. Instructiuni de lucru prezentate pas cu pas: etapele standard de lucru precum si etapele dificile, sunt usor de inteles datorita explicatiilor clare si a imaginilor.
Simboluri clare: dintr-o privire putem deslusi informatii legate de gradul de dificultate, efort, timp de lucru, unelte si scule necesare si economie financiara. Numeroase sfaturi profesioniste si de siguranta: informatii generale valoroase precum si un ajutor sunt garantia unui rezultat reusit.

Cumpara cartea de la Libris.ro

Amenajarea moderna a mansardelor - Bernhard Serexhe
Citeste: Cumpără Acest Termostat, Și O Sa-mi Mulțumești Mai Târziu

18. Casa pasiva – Anton Graf

In primul rand, mentionam ca aceasta carte se adreseaza atat inginerilor si specialistilor in domeniu, cat si utilizatorilor de case pasive, adica celor care detin aceste locuinte si celor care s-au decis sa devina beneficiari ai acestora.

Pornind de la faptul ca o casa pasiva consuma cu 80-90% mai putina energie pentru incalzire decat o casa conventionala si ca o proiectare optima a sa reduce substantial cheltuielile cu materiile prime, structurile mecanice si arhitectonice necesare, realizarea unei asemenea locuinte cu un inalt grad de confort poate deveni pentru oricine un vis realizabil.

Vezi detalii pe Libris.ro Carturesti.ro

Casa pasiva - Anton Graf
Citeste: 21 Cele Mai Interesante Lucruri Despre Casa Buhnici

19. Repararea si inlocuirea acoperisurilor

Sa construiesti singur – un hobby, care este astazi una dintre ocupatiile preferate a milioane de oameni. Ca este vorba despre o cladire veche inchiriata sau despre propria casa, cu putina indemanare si sub indrumarea unui specialist se pot obtine rezultate uimitoare: acest lucru este valabil atat pentru reparatii mai mici si renovari, cat si pentru modernizari si reconstructii.

In plus, sa construiesti singur poate fi o adevarata placere. Satisfactia pentru propria munca, al carei rezultat il puteti vedea si admira zi de zi, este unica; astfel, puteti economisi bani cu care va puteti indeplini vise mai vechi. Un alt avantaj consta din faptul ca puteti lucra independent de muncitorii calificati, dupa care puteti astepta uneori in zadar saptamani intregi.

Cumpara cartea: Libris.ro Carturesti.ro

Repararea si inlocuirea acoperisurilor

Citeste: Flick Domnul Rima Instalatorul – RAP pe meserii #9

20. Izolarea termica a locuintelor – Fl. Mateescu

Calculul coeficientului global de izolare termica a cladirilor G este important nu doar fiindca reflecta nivelul pierderilor de caldura prin suprafata exterioara a unei cladiri ci si pentru ca el trebuie sa insoteasca obligatoriu documentatia necesara in vederea obtinerii autorizatiei de construire.Prima parte a cartii va ofera toate datele necesare pentru a putea sa va faceti singuri acest calcul.

Cumpara de la Libris.ro Carturesti.ro

Poti face si singur - Izolarea termica a locuintelor
Citeste: 35 de Firme pentru Peleti. Unde Gasesti Peleti Ieftini?

21. Iazuri De Gradina – Planificare, Constructie Si Intretinere – Ulrich E. Stempel

Pornind de la faptul ca iazurile amenajate in propriile noastre gradini reprezinta adevarate oaze de relaxare, dar fiind benefice si din punct de vedere ecologic, aceasta carte descrie modul profesionist de planificare si constructie a unui iaz, precum si sugestii pentru intretinerea acestuia.
Cei care s-au decis sa-si amenajeze un iaz sunt indrumati, pas cu pas, cum sa aleaga locul ideal pentru amplasarea acestuia, care sunt dimensiunile sale adecvate astfel incat sa se integreze armonios in peisajul gradinii, care sunt materialele de constructie cele mai potrivite pentru tipul de iaz ales, cum sa se asigure iluminarea iazului pe timp de noapte, care sunt animalele si plantele cele mai indicate pentru popularea iazului. Nu lipsesc, desigur, sfaturile pentru intretinerea iazului in fiecare sezon.

Cumpara de la: Libris.ro Carturesti.ro

Iazuri De Gradina - Planificare, Constructie Si Intretinere - Ulrich E. Stempel
Citeste: 8 Probleme La Hidrofor Si Rezolvarea Lor

22.Construirea semineelor – Bernd Grutzmacher

In aceasta carte sunt prezentate, pas cu pas, etapele construirii unui semineu traditional ori modern – conform alegerii beneficiarului – oferindu-se solutiile optime incepand de la alegerea materialelor pentru fiecare element component, la montare si pana la mult asteptatul moment al punerii in functiune a semineului.
Imaginea focului din semineu ne trezeste amintirile focurilor de tabara din copilarie si totusi focul din semineu este mai mult decat atat: este o sursa de caldura a carei imagine ne apropie si ne linisteste, ne cheama sa ne impartasim povestiri si ne trezeste amintiri frumoase – ambianta semineului este unica!

Cumpara cartea: Libris.ro Carturesti.ro

Construirea semineelor - Bernd Grutzmacher
Citeste: Cele Mai Bune Burlane Pentru Soba pe Lemne, Semineu si Cazan

23. Placi Din Gips-Carton – Miroslav Nyc

In ciuda primitivitatii sale aparente,  gips-cartonul materializeaza toate caracteristicile pe care omul modern le solicita: viteza, simplitate, adaptabilitate, prelucrare usoara, greutate redusa, intretinere si reparare facila, reciclabilitate, manipulare usoara.
Pe langa aceste proprietati pur tehnice gips-cartonul si produsele din ipsos dobandesc si excelente caracteristici biologice si ecologice. Din punct de vedere ecologic gips-cartonul reprezinta materia prima a viitorului deoarece este integral reciclabil.
Cartea prezinta modul de utilizare a placilor de gips-carton, tipurile si caracteristicile lor, tehnici de prindere, materiale si accesorii necesare montajului precum si modurile de finisare.

Cumpara de la: Libris.ro Carturesti.ro 

Placi Din Gips-Carton - Miroslav Nyc

24. Modalitati de refolosire a paletilor

Autoarea Beatrice D’Asciano, pasionata de decoratiuni si de bricolaj, creatoarea blogului Blog de Bea cu peste 965.000 de vizitatori, va introduce intr-o activitate ce imbina practica cu creativitatea dar si cu savoarea unor mici trucuri care vin sa completeze ansamblul lucrului care sa ne placa, nu doar pentru ca aiesit din mainile noastre.Veti afla de unde si cum pot fi procurati paletii, cum trebuie sa fie demontati, cum trebuie finisate scandurile obtinute. Cu ele veti pute construi apoi cele 22 de piese pe care vi le propune cartea de fata.

Comanda de la Carturesti.ro

Modalitati de refolosire a paletilor
Citeste: 7 Lucruri De Știut Înainte De Schimbarea Centralei Termice

25. Instalatii sanitare – Bo Hanus

Majoritatea reparatiilor efectuate la instalatiile sanitare constau in schimbarea unor imbinari simple de tevi cu filet (racorduri de tevi) ceea ce, de fapt, nu necesita niciun fel de indemanare speciala sau experienta.
Pentru a efectua chiar si reparatiile mai complicate cu mijloace proprii, cei care dispun de o anumita experienta profesionala dobandita in activitati asemanatoare din domeniul mecanic vor avea nevoie doar de cunoasterea retelei de alimentare cu apa respectiv a functionarii instalatiilor si robinetelor de apa racordati la aceasta – iar aceste informatii se regasesc in cartea de fata.

Cumpara de la Libris.ro Carturesti.ro

Instalatii sanitare - Bo Hanus
Citeste: Calculul Caloriferelor. 8 Site-uri Pentru Calcul Necesar Termic + 2 Exemple

 

Sper sa-ti fie de folos. Astept in comentarii recomandarea ta de carte. Indiferent de domeniu.

Ti-a placut articolul? Sper ca da, pentru ca am muncit vreo 10 ore sa-l fac, nu e munca usoara. Distribuie sa ajutam cat mai multi oameni.

Multumesc.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: