Kitul de Evacuare Gaze Arse – 5 lucruri de știut!

Kitul de Evacuare Gaze Arse – 5 lucruri de știut!
4.8 (96.67%) 6 votes

Îți instalezi o nouă centrală termică Ariston cu kitul de evacuare gaze arse prin perete?

90% din kiturile de evacuare ies prin perete și nu prin acoperiș. Este preferat acest tip de kit de evacuare gaze arse, deoarece este mult mai practic. De asemenea, este mult mai ușor de izolat și etanșat zona în care se montează tubulatura de evacuare prin perete.

Chiar dacă este destul de simplu de instalat, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre coșul de evacuare a gazelor de la centrală. Iată cele mai importante lucruri de care să ții cont atunci când montezi un kit de evacuare gaze arse prin perete, aflate de la Ariston Thermo Romania.

Cinci lucruri pe care să le iei în calcul atunci când ai un kit de evacuare gaze arsekit de evacuare gaze arse ariston

 • Asigură-te că faci gaura cu o mașină de carotat, de preferat una cu cap de găurit cu diamante. Acest lucru este important pentru a evita spargeri nedorite pe partea opusă. Este esențial să te asiguri că meșterul care dă gaura prin perete pentru kitul de evacuare gaze arse are sculele potrivite (costul este de la 100 de lei).
 • Kitul de evacuare gaze arse trebuie să fie bine etanșat la ambele capete. Etanșarea ambelor părți ale peretului este extrem de importantă și ar trebui realizată folosind ciment sau un material echivalent. Kitul de evacuare trebuie etanșat foarte bine, astfel încât gazele arse să nu poată intra înapoi în clădire!
 • Kitul de evacuare trebuie instalat în poziția corectă. Acest lucru este important mai ales dacă folosiți o centrală în condensație. Instalatorul trebuie să instaleze kitul de evacuare gaze arse la unghiul corect. La o centrală termică în condensație, picăturile de lichid condensat sunt ușor acide și ele trebuie să se scurgă în sistemul de evacuare a condensului.
 • Asigură-te că instalatorul măsoară precis lungimea. Este extrem de important ca instalatorul să specifice exact lungimea kitului de evacuare gaze. Kiturile și centralele termice permit lungimi diferite. Unele permit lungimi de până la 6 metri, în timp ce altele pot ajunge la 12 metri lungime. Numărul coturilor influențează lungimea permisă destul de mult. Asigură-te că instalatorul a calculat distanța exactă, deoarece prea multe coturi sau o lungime prea mare a coșului evacuare gaze arse vor face ca centrala termică să nu funcționeze corect.
 • Ușițele de vizitare sunt absolut necesare. Este foarte important ca, atunci când kitul de evacuare gaze arse este mascat, să fie prevăzut cu ușiță de acces. Doar așa se vor putea efectua inspecțiile kitului de evacuare gaze arse. Aceste inspecții se fac regulat, o dată cu verificarea centralei termice. Trebuie să te asiguri că nu există scurgeri și că kitul de evacuare gaze arse este perfect funcțional. Doar așa poți evita probleme nedorite pentru tine și familia ta.

Ținând cont de toate aceste criterii, recomandăm centralele termice Ariston, prevăzute cu coșuri de evacuare gaze arse de calitate și alte accesorii compatibile.

Concluzie

Îți faci griji despre cum vei instala noul kit de evacuare gaze arse prin perete? Dacă ții cont de lucrurile menționate mai sus, nu ar trebui să ai probleme! Majoritatea instalatorilor competenți au experiență în instalarea coșurilor și kiturilor de evacuare gaze arse, luând în calcul normele in vigoare.

sursa foto: upperplumbers

Citeste si:

De Ce Nu Incalzesc Caloriferele? Cateva Sfaturi Simple

De Ce Scade Presiunea In Centrala Termica?

Ce Se Întâmplă Dacă Scade Presiunea Centralei Termice? Metoda Hârtiei

13351 Vizualizări totale 11 Vizualizări azi

Click Here to Leave a Comment Below

alin golea - 9 months ago Reply

Pentru a fi mereu la curent cu schimbarile ce apar la centralele termice pe gaze, pe lemne dar si cu injectii de carburant lichid.

Melniciuc - 9 months ago Reply

Am in casa calorifere vechi din fonta si instalatie prin termo sifonare cu distributie superioara . ,,285 elementi din fonta si vreu sa modific instalatia , sub presiune , acuma am in instalatie 600 litri apa , ce ma sfatuiti sa pastrez caloriferele din fonta ! Sau o sa fie cu ele prea multa apa in instalatie ! Instalatia veche e din teava metalica si pleaca din centrala pe 2 toli

  Blog de Instalatii - 9 months ago Reply

  Depinde in ce conditii sunt caloriferele si tevile.
  Adica daca sunt in conditii bune, le puteti pastra.
  Ar trebui sa evitati ca mizeriile si impuritatile sa ajunga in centrala. Adica sa aveti filtre de impuritati.

Cristian - 9 months ago Reply

Buna ziua,am cumparat un ap si are inauntrul o centrala pe gaz marca COINTRA problema este ca nu stiu sa o utilizr nu stiu cum functioneaza,puteti sa ma indrumati cu niste sfaturi? Cum o pornesc? Ce trebuie sa am deschis? Va multumesc

  Blog de Instalatii - 9 months ago Reply

  – verificati sa fie deschisi robinetii de sub centrala si cei de la calorifere.
  – porniti centrala de la butonul on/off.
  – setati temperatura agentului termic la 60 de grade si apa calda la 45.

Fanel - a few months ago Reply

Salutare d-le Instalator!

Va rog frumos daca santeti amabil, sa imi dati niste sfaturi utile si practice contra aburirii vecinilor,mentionez ca detin o CT pe gaz prin condensare si Iarna provoaca o aburire de nu te vezi om cu Persoana deasemenea pe trotuarul Casei se formeaza gheata si ghetari de baga frica in tine…Va multumesc pentru ca existati si va astept cu raspunsurile pertinente si profesionale aici.Sanatate

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Buna ziua Domnule Fanel,

  Solutiile de remediere presupun sa actionati asupra tubulatirii:

  – verificati panta de scurgere a tubulatirii de evacuare a centralei termice.
  Aceasta trebuie sa fie inclinata catre centrala. Pentru ca picaturile de condens create sa fie directionate in centrala si la canalizare prin sifonul de condens.
  Daca inclinatia este catre exterior, se formeaza picaturi si turturi la centrala.

  – pentru a prevenii aburirea vecinilor din cauza centralei in condensatie, va trebui sa schimbati directia tubulatirii, sa montati o prelungire sau un cot, si cel mai bine sa prelungiti tubulatura pe verticala pana deasupra casei.

Mario - a couple of months ago Reply

salut am o centrala noua pusa astazi si persoana care mia puso mia spus ca trebuiesai puna sus unde intra chitul de gaze arse evacuare in jur de 1 litru de apa .e corect ?centrala este vaillant eco pur prin condensatie

  Blog de Instalatii - a couple of months ago Reply

  Da, asa scrie in instructiunile de instalare pentru centrala termica Vaillant.
  Se umple sifonul de condens cu apa.

Dan - last month Reply

Salutam, lungimea cosului de evacuare pentru o centrala de apartament cu tiraj fortat Ariston fara condensare, poate sa fie de 0,5 metri?Ori este obligatoriu sa fie de 1 metru?De asemenea exista un normativ care sa prevada lungimea iesirii exterioare a cosului?Mentionez ca centrala este montata in balcon cu iesire laterala a cosului.Va mutumesc pentru solicitudine si invatamintele de profesionist oferite.

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Salut Dan,

  Lungimea tubulaturii de evacuare poate sa fie de 0,5 metri.
  De obicei se mai taie din ea.
  In exterior poti sa o lasi mai lunga, sau poate sa iasa doar terminatia cosului.
  Daca centrala este fara condensare, panta cosului trebuie sa fie catre exterior.

Radu - last month Reply

Salutare!
Se poate prelungi evacuarea la o centrală termică Motan Max Optimus 31Kw cu 2,5m din două bucăţi, 2m şi 0,5m?

diana popescu - a few days ago Reply

ziceti asa: „Kitul de evacuare trebuie instalat în poziția corectă. Acest lucru este important mai ales dacă folosiți o centrală în condensație. Instalatorul trebuie să instaleze kitul de evacuare gaze arse la unghiul corect. La o centrală termică în condensație, picăturile de lichid condensat sunt ușor acide și ele trebuie să se scurgă în sistemul de evacuare a condensului.” mai exact care trebuie sa fie inclunatia tevii de evacuare? in jos sau in sus?
multumesc

Leave a Reply: