10 Lucruri Importante Despre un Termostat de CameraVrei sa stii cati bani poti economisi daca folosesti un termostat de camera?

Unul dintre motivele importante pentru care trebuie sa montezi un termostat pentru centrala, este economia la factura de incalzire. Blog de Instalatii iti prezinta in acest ghid, cati bani poti economisi cu un termostat de camera si cum te ajuta el sa economisesti.

Conform unui studiu facut de Energy Star, 42% sau mai mult din energia consumata de o casa este utilizata pentru incalzire si racire. Mare parte din caldura se pierde incalzind spatii nelocuite. La fel cum nu ai nevoie sa incalzesti si sa racesti casa atunci cand dormi.

Raspunsul la intrebarea cu economia nu este chiar simplu, pentru ca sunt multi factori care influenteaza consumul. De exemplu varsta centralei termice, cat de eficienta este, si izolatia casei. Sau schimbarile climatice, care aduc ierni mai lungi si mai grele.

10 Lucruri despre un termostat de camera Blogdeinstalatii.ro

Multi oameni din comunitatea Blog de Instalatii ma intreaba cum sa aleaga un termostat si cat economisesc cu el. Am pregatit pentru tine mai multe articole despre termostate de camera, pe care le poti vedea mai jos.

Poti economisi intre 10 – 30% din factura de incalzire montand un termostat de ambient. Deci putem spune ca acest echipament se plateste singur.

Termostatele smart o sa-ti salveze bani in comparatie cu un sistem de incalzire traditional, datorita felului in care functioneaza si optiunilor pe care le au. Asa ca fi si tu smart, si alege un termostat smart pe care-l poti controla de pe telefonul mobil.

1. Cumpără Acest Termostat, Și O Sa-mi Mulțumești Mai Târziu

Termostat Honeywell wireless

In functie de preferinta si de momentul cand montezi termostatul (poate nu mai poti trage firul prin casa acum) poti să montezi :

  • un termostat de centrală cu fir sau
  • un termostat de centrală fără fir

Da Cosmin, mă pui să cheltui câteva sute de lei pe un termostat de centrală, dar eu vreau să rămân cu bani, nu să cheltui banii.

E ok, te înțeleg. Așa pare la prima vedere. Te uiți la prețul termostatului, te uiți în buzunar sau în portofel, și nu-ți vine să scoți banii.

Dar dacă-ți spun că acest ambient pentru centrală poate să-ți bage în buzunar 100 de lei pe lună în lunile de iarnă?

Da ai citit bine. 100 de lei pe lună. În fiecare lună. Cred că ți-am atras puțin atenția, nu? Haide să vedem dacă economisești folosind un termostat de cameră (click pe titlul de mai sus sau pe poza pentru a vedea articolul).

2. Termostat Pentru Centrală – TOP 18 Termostate De Cameră

Termostat Pentru Centrală. TOP 19 Termostate De Cameră blogdeinstalatii.ro

Centrala ta poate fi deschisă sau închisă prin intermediul termostatului și setată la temperatura dorită. Acesta este un avantaj major atunci când nu ești acasă sau pentru cazul în care vii acasă.

Un termostat nu este doar un accesoriu pentru centrala ta. Este o parte din aceasta, cea responsabilă de asigurarea celui mai sporit nivel de confort!

Iată, așadar, o listă cu 18 cele mai populare termostate de cameră, pe care te poți baza în orice situație (click pe titlu sau pe poza pentru a vedea articolul).

3. Vezi 9 Cele Mai Frumoase Termostate de Camera Pentru Centrala Termica

9 cele mai frumoase termostate de camera

De ce sa cumperi termostate de camera?

Daca factura de gaz ti se pare prea mare, un termostat de centrala termica fara fir este o metoda excelenta de a economisi bani.

Vezi in acest articol mai multe detalii pentru un termostat de centrala care sa indeplineasca nevoile tale si selectia cu 9 cele mai frumoase termostate pe care am facut-o.

4. Comanda Centrala Prin Internet Cu Termostatul Salus iT500

De-a lungul timpului, mai multe case si-au inlocuit termostatul cu rotita invechit, cu un termostat programabil care ofera familiei mai mult control asupra energiei folosite si asupra confortului lor.

In ultimii cativa ani probabil ai auzit mai multi termeni in lumea termostatelor: termostat comandat prin internet, termostat inteligent sau termostat smart. In timp ce termostatul inteligent Salus iT500 este din ce mai des folosit, multi utilizatori nu stiu foarte multe despre el.

Deci care-i treaba cu termostatul comandat prin internet Salus iT500? Blog de Instalatii iti prezinta detalii complete. Citeste mai departe si o sa vezi.

5. Cum Aleg Un Termostat, Si Ce Face Un Termostat Programabil?

Cum sa programazi termostatul centralei termice

Cum sunt clasificate termostatele? Dupa tipul constructiv termostatele sunt:

Dupa modul de legare la centrala termica:

Dupa modul cum comanda centrala

  • termostat centrala programabil;
  • termostat centrala neprogramabil;

6. Cum Montez Termostatul la Centrala Termica [Si Unde] 10 Pasi si Scheme de Montaj

cum aleg un termostat - BlogdeInstalatii.ro

Haide sa vedem cum montez un termostat.  Montajul termostatului de ambianta pentru centrala termica nu trebuie sa fie ceva care sa te sperie.

Atentie: instructiunile ce urmeaza in care iti explic cum montezi un termostat de ambient, au scopul informativ si nu inlocuiesc manualul de utilizare si montaj al termostatului, care vine in cutie.

7. Cum Configurez Sistemul Salus IT600 Smart Home

Cum Configurez Sistemul Salus IT600 Smart Home blogdeinstalatii.ro v

Sistemul Salus iT600 este unul de tip modular, fapt ce iti permite sa alegi componentele potrivite casei tale pentru a obtine un sistem de tip “casa inteligenta”.

Pe langa control facil si confort, vei economisi energie si timp, ca sa te poti focusa pe ceea ce este mai important pentru tine.

Toate produsele din sistemul Salus iT600 pot fi controlate individual folosind aplicatia. Se pot defini programe de lucru si scenarii de functionare.

Cum alegem sistemul Salus iT600 Smart Home? Exemplu de configurare pentru Salus iT600: Hai sa facem un exemplu complicat de alegere, ok? Consideram ca avem o casa parter si etaj, cu incalzire prin pardoseala la parter, si calorifere la etaj.

8. Cum Aleg Un Termostat Pentru Centrala [calculator]

Cum aleg un termostat pentru centrala termica blogdeinstalatii.ro _

Am pregatit pentru tine un calculator care te ajuta sa alegi termostatul de camera.

Este simplu si usor de folosit. Intra la link-ul de mai sus (sau click pe poza) si alege termostatul pentru centrala termica.

9. Ce Face Un Robinet Termostatic [Si Cum Se Foloseste]?

Cum aleg un robinet termostatic Blogdeinstalatii.ro

Mai trebuie termostat de camera daca am robinet termostatic?

Furnizorii de centrale termice recomanda sa montezi si termostat de camera si robineti termostatati.

  • De la robinetul termostatic poti sa faci un reglaj local, pentru camera unde este montat robinetul si caloriferul.
  • Iar de la termostatul de camera poti face un reglaj valabil pentru toata casa, si poti seta si programe de functionare, cu temperature diferite in functie de timp.

Robinetii termostatati te ajuta sa ai temperaturi diferite in fiecare camera, si poti seta temperaturi mai mici in dormitoarele care nu sunt folosite.

10. Vezi Asta Inainte Sa Cumperi Un Termostat De Ambient

Sfatul 5: Unde sa montezi termostatul de ambient? Iti recomand sa montezi termostatul pentru centrala termica pe un perete interior in living sau in dormitor.

Inaltimea la care se monteaza termostatul pe perete este de 1,5 metri. Fereste termostatul de surse directe de caldura sau de lumina directa a soarelui, care pot afecta functionarea normala a lui.

Concluzie

Termostatele de camera sunt accesorii optionale pentru centrala termica. Dar eu consider ca sunt absolut necesare.

Articolele de mai sus, impreuna cu video-ul si calculatorul pentru alegerea termostatului de camera, sunt resurse foarte bune care te ajuta sa fii informat atunci cand cumperi un termostat pentru centrala.

Daca ti-a placut articolul, te invit sa-l distribui pe facebook. Si sa te inscrii la newsletter, ca sa primesti urmatoarele articole pe email. Multumesc.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: